cf Untitled Document

JET GROUTING PERETI DIAFRAGMA SOIL MIXING BENTONITA
 

Echipamente pentru tratarea si separarea solidelor din noroiul bentonitic

Aceste echipamente sunt cunoscute sub numele de “Desander” – denisipatoare.Pot fi impartite in trei categorii in functie de dimensiunile particulelor ce pot fi separate :

Desander cu o trecere(separa particule de pana la 45/50 microni)

Desilter(separa particule de pana la 30/35 microni)

Desander cu doua treceri(separa particule de pana la 30 microni)

Volumul de material tratat poate varia in functie de model de la 60 mc/h pana la 350 mc/h.Echipamentele nu necesita intretinere laborioasa deoarece partile supuse uzurii se confectioneaza din materiale de rezistenta mare.

Principiul de functionare                                                        

Se bazeaza pe teoria vortex – ului:    

V * r = const. , unde :

V – viteza fluidului vector ;

r – raza ciclonului ;

vortex

Fluidul vector , in general noroiul bentonitic contaminat (sageata rosie)intra tangential in hidrociclon , pe la partea superioara cu diametrul cel mai mare , si curge aderent la peretii hidrociclonului , cu viteza crescatoare , catre iesire , sub forma unui vartej.Datorita fortei centrifuge , particulele solide se depoziteaza pe peretii hidrociclonului si pe masura ce coboara sunt expulzate prin duza de iesire unde fluidul atinge vitezamaxima.

Fluidul liber de particule solide(sageata galbena) se ridica tot sub forma unui vartej si este evacuat pe la preaplinul situat la partea superioara a hidrociclonului.

1.DESANDER CU O SINGURA TRECERE

D1.bmp

Noroiul bentonitic este pompat catre intrarea in denisipator de unde este dirijat catre sitele vibratoare unde are loc prima separare a particulelor mai mari de 4 – 6 mm(nisip si pietris).Fluidul rezultat este colectat intr – un rezervor de unde este pompat catre hidrociclon unde are loc a doua separare a particulelor mai mari de 40 – 50 microni.

Noroiul decontaminat este dirijat intr – un circuit cu supapa de control al nivelului de unde poate fi pompat mai departe pentru refolosire.Nisipul provenit de la hidrociclon este retinut de o sita foarte fina.

2.DESILTER

Acest tip de desander este folosit cu precadere acolo unde se lucreaza in soluri cu compozitie granulara fina(>0,8 mm).Principiul de functionare este identic cu cel al denisipatorului cu o singura trecere , numai ca se folosesc site vibratoare si hidrociclon (microciclon) cu putere de separare sporita(la prima separare particule de pana la 4 – 6 mm si la a doua separare particule de pana la 30 – 35 microni).

3.DESANDER CU DOUA TRECERI

D2.bmp

Se folosesc atunci cand se lucreaza in soluri nisipoase sau cu compozitie granulara foarte fina.Practic este o combinatie intre un desander cu singura trecere si un desilter.La prima trecere se separa particule de pana la 70 microni , iar la a doua trecere se pot separa particule de pana la 30 microni.

 

 

stenuick sta ptc
bsp sip & T tescar

 

TOTUL PENTRU FUNDATII PUTERNICE

 

Braila, Str. Polona nr. 1A, 810262

CIF RO23980531, J09/497/2008

tel 00 40 239 615 555, fax 00 40 239 615 611