cf Untitled Document

JET GROUTING PERETI DIAFRAGMA SOIL MIXING BENTONITA GROUTING PILOTI DE BALAST

 

SOIL MIXING

Soil mixing este tehnologia prin care se introduce in sol un liant special sau un reactiv, cu scopul de a imbunatati caracteristicile fizice sau chimice ale solului, fara excavatie.Tehnologia are numeroase aplicatii in constructiile civile si ingineria mediului, folosind o mare varietate de echipamente de mixare. Practica amestecarii solului cu diferiti reactivi, cum ar fi cimentul, varul, bentonita, etc., a aparut inca din 1930 in U.S.A.

Primele aplicatii au constat in imbunatatirea superficiala a solurilor pentru constructiile civile incluzand drumuri si diguri, echipamentele folosite fiind : pluguri, discuri, etc. Ulterior s-au dezvoltat alte metode, cum ar fi mixarea in teren, care consta in constructia de piloti prin injectarea unui mortar de ciment in sol prin varful sculei de forat. Tehnologia de imbunatatire a solurilor si echipamentele s–au imbunatatit continuu, in sensul obtinerii de adancimi mai mari, amestecuri omogene si captarii vaporilor daunatori.

METODE

1. Mixare axiala

Se foloseste o masa rotativa supendata de o macara sau un utilaj hidraulic /electric dedicat pentru a se introduce in sol o scula special proiectata pentru mixare. Aceasta scula se alege(dimensiuni, elemente taietoare) in functie de structura solului. Adancimea maxima poate fi 15 m. Pe masura ce scula avanaseaza, mortar sau alti reactivi sunt injectati in sol prin aceasta. De obicei, reactivii sunt amestecati cu apa pentru fluidizare. Gaze, precum aer fierbinte sau abur, pot fi folosite, in special in aplicatiile de mediu. Avansul sculei si injectia sunt corelate pentru a se obtine coloane de sol imbunatatit. In situatiile in care exista emisii de vapori daunatori, suprafata locului de mixare se poate acoperi cu o platforma de protectie si se poate folosi un system de colectare si tratare a acestor vapori. In final, se obtin coloane de sol imbunatatit, individuale, tangente sau secante, sau mase de sol imbunatatite.

2. Mixare in adancime

Metoda se foloseste pentru constructia peretilor subterani de retentie si tratarea solurilor. Se realizeaza o serie de coloane de sol stabilizat, secante(diam. = 900 mm), cu ajutorul unei scule formata din 2 – 4 snecuri asezate in linie si prevazute cu lame de mixare . Pe masura ce scula avanseaza, prin tijele snecurilor se injecteaza mortar. Miscarea de rotatie a acestora produce amestecul solului cu mortarul. Mixarea se face continuu pana la extragerea sculei din sol dupa atingerea adancimii dorite.

APLICATII

- Bariere impermeabile pentru apele freatice;

- Pereti de retentie;

- Fundatii;

- Tratarea contaminantilor din subsol prin solidificare, stabilizare si oxidare chimica

JET GROUTING PERETI DIAFRAGMA SOIL MIXING BENTONITA GROUTING PILOTI DE BALAST

 

stenuick sta ptc
bsp sip & T tescar

 

TOTUL PENTRU FUNDATII PUTERNICE

 

Braila, Str. Polona nr. 1A, 810262

CIF RO23980531, J09/497/2008

tel 00 40 239 615 555, fax 00 40 239 615 611