cf Untitled Document

JET GROUTING PERETI DIAFRAGMA SOIL MIXING BENTONITA GROUTING PILOTI DE BALAST

PILOTI DE BALAST


Metoda de executie a pilotilor de balast prin vibroinlocuire cu material de umplere in terenuri slabe si (sau) umede
Aceasta metoda se foloseste pentru a intari portanta terenurilor pentru o multitudine de proiecte de fundatii  sau geotehnice.

Pentru a executa coloanele de balast , o lance vibratoare penetreaza terenul pina la adincimea necesara si cavitatea rezultata este umpluta cu material tare ( balast sau piatra ) . Interactiunea dintre coloanele de balast sau pietre si terenul din jurul lor este executata prin vibrarea in trepte a umpluturii , fiecare incarcare fiind pe rind compactata . Astfel se ajunge ca , de la diametrul  vibrolancei de aproximativ  400 mm , diametrul mediu al coloanei sa fie de aproximativ 800 mm . Coloanele se fac intercalat in zig-zag  la o distanta de 1- 3 m sau functie de decizia proiectantului depinzind de rezistenta necesara.

Se obtine astfel  un teren compactat cu un suport de fundatie integrat , avind o compresibilitate scazuta si o portanta ridicata . In terenurile coezive o consolidare relativ rapida se obtine prin injectarea de apa sub presiune in fata gaurii ce se va forma , apa care va fi scoasa afara de pietrele ce formeaza coloana.

 

Exista doua metode principale pentru executia coloanelor de balast :


Metoda conventionala de incarcare prin partea de sus  ( top drive ):


Se foloseste o masina special construita cu lancea vibratoare montata pe un mast si un sistem de incarcare in capatul de sus  al lancii . Pietrele coboara de-a lungul lancii printr-o teava sudata de corpul lancii si cad in groapa dupa care sunt compactate. In timpul vibrarii se face si incarcarea.
Exista un sistem PTC la care bena de incarcare culiseaza de-a lungul lancii , incarcarea de la un backhoe loader se face de la virful lancii vibratoare , apoi bena se ridica in capatul de sus al lancii dupa care urmeaza incarcarea propriu-zisa  a gaurii.

Metoda de incarcare la nivelul de jos ( bottom drive )
            Acesta este un proces “uscat”  folosit pentru a trata soluri instabile sau soluri cu un nivel de apa ridicat.

  1. Lancea vibratoare penetreaza solul slab sub actiunea vibratiilor si (sau) injectiei de apa sub presiune si se formeaza o gaura , de obicei pina la stratul de rezistenta.
  2. Dupa ce este tinut in adincime un timp scurt , vibratorul este retras si o incarcatura de pietre este plasata in gaura.
  3. Vibratorul este reintrodus in gaura , pietrele sunt compactate , deplasate lateral si amestecate cu solul inconjurator .
  4. Adaugind incarcaturi succesive de piatra si compactindu-le de fiecare data , o coloana compacta de pietre este construita de jos in sus. Amestecul de pietre cu solul , ca si coloanele compactate servesc amindoua la intarirea semnificativa a solului.

 

JET GROUTING PERETI DIAFRAGMA SOIL MIXING BENTONITA GROUTING PILOTI DE BALAST

 

stenuick sta ptc
bsp sip & T tescar

 

TOTUL PENTRU FUNDATII PUTERNICE

 

Braila, Str. Polona nr. 1A, 810262

CIF RO23980531, J09/497/2008

tel 00 40 239 615 555, fax 00 40 239 615 611