cf jetgrouting

JET GROUTING PERETI DIAFRAGMA SOIL MIXING BENTONITA GROUTING PILOTI DE BALAST

 

Ce este “Jet Grouting” Aplicatii Jet Grouting  Alegerea parametrilor pentru JETGROUTING

“Jet Grouting” este un termen general folosit de contractori pentru a descrie diferite tehnici de constructie folosite pentru modificarea solurilor sau imbunatatirea acestora. Aceste metode constau in general in injectarea in sol a unor fluide sau lianti cu presiune si viteze mari.Liantii faramiteaza si penetreaza structura solului amestecandu – se cu particulele de sol si formand o masa omogena , care in final se solidifica.

     Aceasta modificare/imbunatatire a solului joaca un rol important in domeniul stabilitatii fundatiilor , in particular in tratamentul solurilor de sub fundatiile cladirilor existente sau noi  , in impermeabilizarea in profunzime a solurilor cu continut de apa , in constructia tunelurilor si in atenuarea deplasarii solurilor slabe si a apei freatice.

Tehnici de “intarire” a solului

1.Infiltrarea

     Mortarul este injectat in sol cu presiune joasa si umple golurile fara a modifica semnificativ structura si volumul zonei . Pentru aceasta tehnica se poate folosi o larga varietate de lianti , alegerea fiind dictata in principal de permeabilitatea solului.Pentru soluri cu permeabilitatea mai mare de 1x10-6 cm/sec  se folosesc amestecuri de apa cu ciment.Pentru soluri cu permeabilitatea mai joasa(pana la 1x10-6 cm/sec) se folosesc mortare mai scumpe pe baza de rasini. Pentru soluri cu permeabilitatea mai mica de 1x10-6 in mod normal nu se poate aplica aceasta tehnica.

2.Compactarea

     Se injecteaza in sol un mortar cu viscozitate foarte mare .Acesta actioneaza radial , efectul putand fi asimilat actiunii unor pistoane hidraulice , dislocand particulele de sol. In felul acesta se poate controla densitatea dorita a solului.

3.Clacajul

     Mortarul este injectat in sol cu presiune inalta printr – un tub prevazut cu o supapa speciala.Solul este hidrofracturat si fisurile rezultate se incarca cu mortar rezultand un sol cu densitate mare.

4.Injectia de mortar

     Solul este complet faramitat si amestecat in profunzime cu liant , rezultand un amestec omogen care in final se intareste.Aceasta tehnica este aplicabila indiferent de sol , de permeabilitatea sau distributia granulara a acestuia.Teoretic se pot imbunatati aproape toate tipurile de sol:de la argile moi pana la nisipuri si pietrisuri.De asemenea se poate injecta orice tip de liant , in practica folosindu – se amestecul de apa – ciment.In cazul impermeabilizarilor se folosesc amestecuri apa – ciment – bentonita.

In prezent se folosesc trei tipuri de injectie:

a.)monofluid (detalii)

fragmentarea si amestecarea solului sunt realizate prin injectarea unui singur fluid , liantul.

b.)bifluid (detalii)

metoda intermediara , dezvoltata pentru a extinde diomeniul de aplicabilitate a metodei monofluid.

c.)trifluid(Kajima) (detalii)

fragmentarea si amestecarea solului sunt realizate prin injectarea de aer si apa ; in acest fel o parte din particulele mai fine de sol sunt substituite ; cele trei fluide : apa , aer si liant sunt injectate separat prin duze speciale.

 

Casagrandegroup spa – Italia produce utilaje pentru Jet Grouting.

Cele mai folosite sunt urmatoarele:

 • C4
 • P motor – 110 cp

  F extractie – 45 kN

  F impingere – 35 kN

  Cuplu – 8200 Nm

 • C6
 • P motor – 129 cp

  F extractie – 87,5 kN

  F impingere – 87,5 kN

  Cuplu – 13.500 Nm

 • C8
 • P motor – 200 cp

  F extractie – 80 kN

  F impingere – 40 kN

  Cuplu – 17.900 Nm

  Echipamente auxiliare:

 • Pompe
 • P550 ; P700

  Pmax = 600 – 700 bar

 • Echipament producere liant
 • Mix 20

  Q = 20mc/h

   

  Aplicatii Jet Grouting

  JET GROUTING PERETI DIAFRAGMA SOIL MIXING BENTONITA GROUTING PILOTI DE BALAST

   

  stenuick sta ptc
  bsp sip & T tescar

   

  TOTUL PENTRU FUNDATII PUTERNICE

   

  Braila, Str. Polona nr. 1A, 810262

  CIF RO23980531, J09/497/2008

  tel 00 40 239 615 555, fax 00 40 239 615 611