Untitled Document

DISPLACEMENT (COMPACTARE LATERALA)

         Aceasta tehnologie a aparut ca o solutie economica pentru forarea pilotilor in soluri contaminate, micsorand costurile cu manipularea si depozitarea acestora. Tehnologia este de asemenea foarte potrivita pentru soluri cu densitate mica si medie si soluri cu granulatie fina.
Forajul se realizeaza cu o scula de foraj de forma cilindrica cu profil tip elice pe suprafata exterioara.

La patrunderea in sol, scula de foraj produce tasarea laterala a solului si creeaza cavitatea care este umpluta la extragere cu beton, rezultand astfel pilonul.
Se poate considera ca realizarea pilonului se face in 3 pasi:
1.insertia si patrunderea sculei de foraj cu tasarea laterala a solului:
Profilul elicoidal “insurubeaza” scula de foraj in sol producand in acelasi timp tasarea laterala a solului la diametrul maxim al sculei de foraj. Tasarea are loc in principal pe orizontala si este o compactare statica.
2. relaxarea solului in urma trecerii sculei de foraj:
Pe masura ce scula de foraj patrunde in sol, in urma acesteia solul se relaxeaza catre diametrul mai mic al tijei care sustine si antreneaza scula de foraj.
3.extragerea sculei de foraj simultan cu betonarea forajului;
Extragerea se poate face cu sau fara rotatie. Tija de antrenare si scula de foraj sunt goale la interior, astfel incat la extragere se poate pompa beton in foraj prin interiorul acestora. Betonul este pompat la o presiune suficient de mare ca sa mentina peretii gaurii.
Rezulta un pilon cilindric cu capacitate de incarcare structurala superioara  pilonilor obtinuti prin forarea cu snec continuu, ancorat intr-un sol bine compactat, in conditii de minima poluare a solului.
Tinand cont de faptul ca atat la forare cat si la extragere exista forte de frecare relativ mari, utilajele de foraj potrivite pentru aplicarea acestei tehnologii sunt cele cu cupluri de rotatie si forte de impingere/extragere mai mari de 200kN.

inapoi

 

sipdrill
stenuick ptc
bsp tescar

 

TOTUL PENTRU FUNDATII PUTERNICE

 

Braila, Str. Polona nr. 1A, 810262

CIF RO23980531, J09/497/2008

CS: 35.000 RON

tel +40 239 615 555, cell +40 721 694 814

e-mail: office@romdril.ro
movis

 

 

masini de forat piloti, masini de forat puturi de apa, forari, palplanse, pereti diafragma, CFA, jet grouting, sprijiniri, forari geotermale, incalzire geotermala, ancoraje, ciocane vibratoare, sonete hidraulice, micropiloti, macarale, fundatii, soil mixing, bentonita